E-mail Tlačiť PDF

Streľba z pištoľovej kuše

 

      Pištoľové kuše sú vhodné pre začiatočníkov, ženy aj deti na rekreačnú streľbu. Sú ľahké, malé a ideálne na streľbu na kratšie vzdialenosti do 15 metrov. Oproti kuši sa vyznačujú nízkou naťahovať silou.

 

Pištoľová_kuša.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Streľba z praku

 vyr 6489Dreveny-prak-19cm

      Prak je strelná zbraň, ktorá vystre­ľuje pro­jek­tily s využi­tím ľudskej sily, preto je streľba z neho nená­ročná dis­cip­lína pre akúkoľvek vekovú kategóriu. V súčasnosti je streľba z praku aj ako samos­tatná špor­tová dis­cip­lína a moderné praky sa dajú pou­žiť na špor­tovú streľbu na terče, ale aj na lov menších dru­hov zvierat. Ako muní­cia sa pou­ží­vajú oce­ľové guličky alebo riečny štrk. Streľbu z praku si môžete vyskúšať na rôzne vzdialenosti na našej outdoorovej strelnici.

 

 

 Atlatl

     Vrhač oštepu s veľmi poetickým názvom a históriou staršou než luk. V minulosti používaný Eskimákmi, Aztékmi aj Indiánmi na lov, v súčasnosti jeho moderná verzia s kovovým držadlom a karbónovým šípom zaručuje úžasnú zábavu.

 Atlatl        

 

 

Šípky

 Šípky

     Hra, pri ktorej sa hádžu malé šípky na terč, umiestnený na stene. V každom kole sa hádže tromi šípkami, pričom po hodení tretej sa počíta jedno kolo. Kolá sa opakujú, až kým niektorý z hráčov nesplní podmienky hry a nevyhrá. Existuje viacero variácií hry (najvyššie skóre, najnižšie skóre, odpočítavanie so zatvorením hry, Shanghai, súťaž tímov a iné)

 

 

 

Streľba z fúkačky

     Fúkačka je nepríjemná zbraň a na druhej strane príjemný spoločník na voľné športové chvíle. Jediný hlboký výdych dokáže malú ostrú  šípku z fúkačky zapichnúť hlboko do terča. Na streľbu z fúkačky odporúčame umiestniť terč do vzdialenosti 3 – 10m, v závislosti od dĺžky fúkačky a veku strelca. V prípade záujmu si u nás môžete fúkačky zakúpiť a streľbu z nich si užívať nielen u nás na terč, ale aj doma či na záhrade. Z hygienických dôvodov však nie je možné si fúkačky v obchode vyskúšať.

Fúkačka menšia           Umarex-Šípky-do-fúkačky-NXG-2.2503-2.2504                         

 

 

Posledná úprava ( Pondelok, 21 Marec 2022 )