You are here: Home Súťaže Pravidlá súťaží
E-mail Tlačiť PDF

Pojmy FITA & WA

  FITA, po novom WA (word archery) je organizáciou, ktorá zastrešuje Majstrovstá sveta, svetový pohár a iné významné preteky. Podľa ich pravidiel sa riadia preteky Slovenského lukostreleckého zväzu.

 

Halová lukostreľba sa riadi FITA knihou č.3. Na stránke http://archerysvk.sk/index.php/pravidla je jej preklad do slovenčiny pod názvom FITA pravidlá Kniha 3 - slovenský preklad verzia 2010. Stručný popis tejto súťaže nájdete v podkategórii Halová.

Terčová lukostreľba sa riadi FITA knihou č.2. Na stránke http://archerysvk.sk/index.php/pravidla je jej preklad do slovenčiny pod názvom FITA pravidlá Kniha 2 - slovenský preklad verzia 2010. Stručný popis tejto súťaže nájdete v podkategórii Terčová.

Terčová terénna lukostreľba sa riadi FITA knihou č.4. Na stránke http://archerysvk.sk/index.php/pravidla je jej preklad do slovenčiny pod názvom FITA pravidlá Kniha 4 - slovenský preklad verzia 2010. Stručný popis tejto súťaže nájdete v podkategórii Terénna.

3D lukostreľba sa riadi FITA knihou č.5. Na stránke http://www.archery3d.sk/index.php?go=pravidla je jej preklad do slovenčiny pod názvom PRAVIDLÁ WORLD ARCHERY 3D. Stručný popis tejto súťaže nájdete v podkategórii 3D.

 
Jednotlivé typy súťaží sú došpecifikované Súťažným poriadkom a doplnené Dodatkom k súťažnému poriadku pre rok 2014. Tieto krátke publikácie môžete originálne nájsť na stránke SLZ http://archerysvk.sk/index.php/pravidla.

 
Dôležitými sú ešte pravidlá pre oblečenie. To nájdete na http://archerysvk.sk/index.php/pravidla
pod názvom Smernica pre oblečenie.
 

Ďaľšie typy súťaží a ich pravidlá nájdete v podkategóriách SSP 3D (Stredoslovenský pohár 3D) a Ďaľšie pravidlá.

Posledná úprava ( Piatok, 07 Marec 2014 )